DOLAP BÖREĞİ TARİFİ
Malzemeler;
5 adet yufka sosu için 1su br. sıvı yağ yarım pkt matgarin 2 su br ılk su ve içi için istedigin harc patates peynir veya bezelyeli bir garnıtur
YAPILISI:
yufkamızın birini acıp uzerine harctan suruyoruz dort uçunu katlayıp kare yapıyoruz ve bunu 4 e boluyoruz içine harcımızı koyup uçlarını katlayıp katladığımız kısım alta gelecek sekilde tepsimize diziyoruz butun yufkaları aynı sekilde yapıp buzlugumuza donana kadar bekletiyoruz uzun bir sure buzlugunuzda durabilir ozaman poşete yerleştirin . pisirmek istediğimizde donmuş bir sekilde çozunmesine izin vermeden yumurta sarısı surup 170 derecede pisiriyoruz afiyet olsun
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
0 yorum:
Yorum Gönder