TEPSİDE KUMPİR TARİFİ
Malzemeler:
1 kilo patates100 gr tereyağ
4 dal maydanoz
1 diş sarımsak
2 su bardağı garnitür
200 gr kaşar
1 su bardağı fresh mısır
Ketçap
Mayonez
Yapılışı :
Önce patateslerin kabukları soyulup, bol suda haşlanır.
Haşlanan patatesler püre haline getirilip içine 100 gr tereyağ,tuz,ince kıyılmış maydanoz,1 diş rendelenmiş sarımsak katılarak karıştırılıp cam tepsiye döşenir.
Üzerine garnitür,mısır,rendelenmiş kaşar serpilerek kızgın fırında kaşarlar eriyene kadar beklenir.
Servise yakın fırından aldığımız kumpirimizin üzerine ketçap,mayonez gezdirerek ikram edilir.
İsteğe göre üzerinin malzemesi zenginleştirilir ( kornişon turşu,zeytin,kısır,haşlanmış mantar )
Afiyet Olsun .
0 yorum:
Yorum Gönder