TAVUKLU KREP TARİFİ
Malzemeler :
3 yumurta
3,5 su bardağı süt
3 su bardağı un
2 çorba kaşığı sıvı yağ tuz
İçi için :
450-650 gr Bonfile sote (1 kutu haşlayarak)
1 orta boy havuç (haşlanmış)
1/2 su bardağı bezelye (haşlanmış)
4 çorba kaşığı sıvı yağ tuz, karabiber
Beşamel sos için :
6 çorba kaşığı sıvı yağ
2 çorba kaşığı un
2 su bardağı süt
100 gr. kaşar rendesi tuz
Yapılışı :
Bir kaba yumurtaları, sütü, sıvı yağı, unu ve tuzu alıp hamur topaksız kıvama gelene dek çırpma teli ile veya mikserle karıştıralım. Krepin iç harcını hazırlayalım. Haşlanmış tavuk etini bir kaba alalım. İçine haşlanmış havucu tavla zarı iriliğinde doğrayalım. Haşlanmış bezelyeleri, tuzu, karabiberi, sıvı yağı ekleyerek karıştıralım. Krep hamurundan 1 kepçe alıp hafifçe yağlanmış teflon tavaya boşaltalım. Tavayı sağa sola sallayarak hamurun yayılmasını sağlayalım. Krep hamurlarını arkalı önlü pişirelim. Kreplerin üzerine hindi etli harcı yayarak, rulo yapıp saralım. Margarinle yağlanmış fırın kabına krep rulolalarını aralıksız şekilde dizelim. Beşamel sosu hazırlayalım. Tavaya sıvı yağı alalım, unu ekleyip hafifçe sararana dek karıştırarak kavuralım. Azar azar sütü ve tuzu ekleyerek karıştırmaya ara vermeden sos koyulaşana dek pişirelim. Sosu kreplerin üzerine gezdirip kaşar rendesi serpelim. Önceden ısıtılmış 180°C ısılı fırının üst rafında kaşarlar eriyene dek pişirelim.
0 yorum:
Yorum Gönder