TERİYAKİ SOSLU BİFTEK TARİFİ

Teriyaki Soslu Biftek Tarifi
Malzemeler


360 gram biftek
160 gram kaşar peyniri
Bir tutam tuz
Bir tutam karabiber
Servis için:
4 çorba kaşığı teriyaki sos
Mevsim sebzeleri

Teriyaki Soslu Biftek Yapılışı
Bifteği 4 eşit parçaya kesin. Döverek yufka inceliğinde biftek elde edin. Kaşar peynirini parmak kalınlığında kesin. Bifteklerin ortalarına koyup, sarın. Açılmaması için çöp şişle tutturun. Tuz ve karabiber serpip, önceden ısıtılmış 160 derece fırında 4 dakika pişirin. Teriyaki sos ve mevsim sebzeleriyle servis yapın. Teriyaki sos: Soya sosu, ketçap, tozşeker, elma suyu ve karabiber 10-15 dakika kaynatılır. Mısır nişastası eklenip ocaktan alınır. Teriyaki sos, yoğun kıvamlı, tatlı-ekşi bir sos çeşididir. Teriyaki sosu marketlerden temin edebilirsiniz.

0 yorum:

Yorum Gönder