PALAMUT KÖFTESİ TARİFİ

Palamut Köftesi Tarifi
Malzemeler


1 adet iri çingene palamudu
5-6 adet karides
1 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
1 adet yumurta sarısı
4 dal taze soğan
15 dal kıyılmış maydanoz
2 diş sarmısak
Tuz
Karabiber
Yenibahar
Kimyon

Palamut Köftesi Yapılışı
Balığı ayıkladıktan sonra filetosunu çıkarın. Daha sonra çok ince olacak şekilde bıçakla kıyıp, derin bir kaba alın. Ayıklanmış karidesi de aynı şekilde kıydıktan sonra balığın içine katın. Rendelenmiş kaşar peyniri, yumurta sarısı, kıyılmış taze soğan, maydanoz, dövülmüş sarmısak, tuz, karabiber, yenibahar ve kimyon katın. Tüm malzemeyi iyice yoğurun. Harçtan ceviz büyüklüğünde parçalar koparın ve avucunuzun içinde köfte şekli verin. Izgarada önlü arkalı pişirip, sıcak olarak servis yapın.

0 yorum:

Yorum Gönder