TAVUKLU TEL ŞEHRİYE ÇORBASI TARİFİ
Malzemeler :
1 su bardağı tavuk suyu
yarım su bardağı tel şehriye
1 yemek kaşığı un
1 yemek kaşığı limon suyu
haşlanıp didiklenmiş göğüs eti
tuz
pul biber
karabiber
nane
Yapılışı :
Tavuk suyuna 3 su bardağı kadar su ekleyip kaynatın. İçerisine tel şehriyeleri ilave edip karıştırın. Pişmeye yakın bir kase içerisinde limon suyu ve unu az su ilave ederek çırpın ve kaynamakta olan şehriyelere ilave edin. Tavuk etlerini ekleyin.Tuz, nane, pul biber ve karabiber serperek 5 dakika kadar kaynattıktan sonra ocaktan alın. Afiyet olsun.
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
0 yorum:
Yorum Gönder