MİSKET KÖFTE ÇORBASI TARİFİ
Köftesi için Malzemeler :
400 gr dana kıyma
1 sb köftelik ince bulgur
1 soğan
1 yumurta
2 diş sarımsak
pul biber
karabiber
maydanoz
tuz
400 gr dana kıyma
1 sb köftelik ince bulgur
1 soğan
1 yumurta
2 diş sarımsak
pul biber
karabiber
maydanoz
tuz
Terbiyesi için:
1,5-2 su bar. yoğurt
1 yumurta
2 yemek kaşığı un
2 diş sarımsak
1,5-2 su bar. yoğurt
1 yumurta
2 yemek kaşığı un
2 diş sarımsak
Sosu için:
1 çay bardağı sıvı yağ
1 tatlı kaşığı nane
pul biber
1 çay bardağı sıvı yağ
1 tatlı kaşığı nane
pul biber
Yapılışı :
Köftelik malzeme güzelce yoğrulur ve un serpilmiş tepsiye ufak misketler şeklinde yapılarak dizilir. Diğer tarafta çorbanın terbiyesi için tüm malzemeler karıştırılır.(sarımsaklar dövülür) Ayrı bir tencerede çorbanın suyu kaynatılır ve yaptığımız terbiyenin üstüne mümkünse el blendırı kullanarak ya da sürekli karıştırılarak sıcak su eklenir.( yani çorbanın kesilmemesi için soğuk malzemenin üstüne kaynar suyu yavaş yavaş ekliyoruz ve bir taraftan da el blendırıyla veya çırpıcıyla sürekli karıştırıyoruz) Daha sonra tencere ocağa konur ve gene kaynayana kadar karıştırılır. Kaynayan malzemeye köfteler eklenir ve pişmeye bırakılır. Servis ederken 1 çay bardağı sıvı yağ tavada kızdırılır. Altı kapatılır, pul biber ve nane eklenir. Kaselere alınan çorbaların üstünden gezdirilir… Afiyet Olsun
Köftelik malzeme güzelce yoğrulur ve un serpilmiş tepsiye ufak misketler şeklinde yapılarak dizilir. Diğer tarafta çorbanın terbiyesi için tüm malzemeler karıştırılır.(sarımsaklar dövülür) Ayrı bir tencerede çorbanın suyu kaynatılır ve yaptığımız terbiyenin üstüne mümkünse el blendırı kullanarak ya da sürekli karıştırılarak sıcak su eklenir.( yani çorbanın kesilmemesi için soğuk malzemenin üstüne kaynar suyu yavaş yavaş ekliyoruz ve bir taraftan da el blendırıyla veya çırpıcıyla sürekli karıştırıyoruz) Daha sonra tencere ocağa konur ve gene kaynayana kadar karıştırılır. Kaynayan malzemeye köfteler eklenir ve pişmeye bırakılır. Servis ederken 1 çay bardağı sıvı yağ tavada kızdırılır. Altı kapatılır, pul biber ve nane eklenir. Kaselere alınan çorbaların üstünden gezdirilir… Afiyet Olsun
0 yorum:
Yorum Gönder