KUZU ETLİ ŞEVKET-İ BOSTAN TARİFİ
Malzemeler :
1 kg şevket-i bostan
Yeteri kadar su
400 gram kuşbaşı kuzu eti
1 adet soğan
1 adet kırmızı biber
4 adet kuru kayısı
4 çorba kaşığı zeytinyağı
2 diş sarmısak
Tuz
Yapılışı :
1-Şevket-i Bostanı yıkayıp, temizleyin. Büyük yaprakları elinizle ikiye bölün. Küçükleri olduğu gibi bırakın. Bir tencereye su koyup ocağa oturtun. Kaynamaya başlayınca şevket-i bostanı içine atın. 15 dakika kaynatın ve süzüp kenara alın.
2-Kuzu etini haşlayın. Suyunu kenara ayırın. Soğanı piyazlık, kırmızı biberi julyen doğrayın. Kayısıları dörde bölün.
3-Zeytinyağını bir tencereye alıp, soğanı rengi dönene dek kavurun. Üzerine şevket-i bostan, et, kırmızı biber ve kıyılmış sarmısak ekleyin. Birkaç dakika kavurduktan sonra kuru kayısı ve eti haşladığınız sudan 1 su bardağını tencereye ekleyin. Tuzunu ayarlayın. 15-20 dakika pişirip ocaktan alın.
0 yorum:
Yorum Gönder