KÖFTELİ YER FISTIĞI SOSLU HAVUÇ TARİFİ
Malzemeler :
500 gram bebek havuç
1 su bardağı tuzlu yerfıstığı
2 çorba kaşığı soya sosu
3 çorba kaşığı tozşeker
2 çorba kaşığı acı biber salçası
Bir buçuk su bardağı su
2 çorba kaşığı tereyağı, tuz
Köfte için:
300 gram kıyma
1 dilim bayat ekmek
1 su bardağı süt, 1 adet soğan
Bir tutam kekik
tuz
karabiber
Kızartmak için:
Sıvıyağ
Üzerine: İri dövülmüş yerfıstığı
Yapılışı :
1 Köfteleri hazırlamak için, bayat ekmeğin kenarlarını alıp bir kaba koyun. Üzerine süt ekleyin ve 5 dakika bekletin. Daha sonra iyice sıkın. Kıymayı geniş bir kaba alın. Üzerine sütte bekletip sıktığınız bayat ekmek, rendelenmiş soğan, kekik, tuz ve karabiber ekleyip iyice yoğurun. Hazırladığınız harçtan arzunuza göre köfteler hazırlayın. 2 Sos için 1 su bardağı kabukları soyulmuş tuzlu yerfıstığını iyice dövün. Bir
tencereye alıp üzerine soya sosu, 2 çorba kaşığı tozşeker, biber salçası ve 1 su bardağı sıcak su ekleyin. 10 dakika kapağı açık olarak pişirin ve blenderden geçirip püre haline getirin. 3 Havuçları soyun. Yaprakları varsa birkaç tanesini üzerinde bırakın. Tereyağını bir tavada eritin. Havuçları tavaya alıp kapağını kapatın. Kısık ateşte 15 dakika ara sıra karıştırarak sote edin. Havuçları tavadan alın. Aynı tavaya kalan 1 çorba kaşığı tozşeker ve yarım su bardağı suyu koyup, koyulaşana dek kaynatın. Üzerine havuçları ekleyin. Tavayı sallayarak karıştırıp 5-10 dakika pişirin. 4 Hazırladığınız köfteleri kızgın yağda kızartın. Fazla yağını almak
için kağıt havlu üzerine çıkarın. Birkaç dakika bekletip servis tabağına alın. Yanına sotelediğiniz havuçları
koyun. Üzerine yerfısıtığı sosu gezdirin. Dövülmüş yerfıstığı serperek servis yapın.
0 yorum:
Yorum Gönder