EZOGELİN ÇORBASI TARİFİ
Malzemeler :
3 yemek kaşığı kırmızı mercimek
1 yemek kaşığı bulgur
1 yemek kaşığı pirinç
1 küçük kuru soğan
2 yemek kaşığı un
1 yemek kaşığı salça
1 tutam nane
2 yemek kaşık tel şehriye
Yapılışı :
Kırmızı mercimek, bulgur ve pirinci yıkayıp üzerini geçecek kadar su koyup pişirin. Ayrı bir tencerede soğanları küçük küçük doğrayıp kavurduktan sonra 2 kaşık unu ilave edip tekrar un sararana kadar kavurun . Un kavrulduktan sonra salçasını koyun. 1,5-2 litre kadar su ilave edip tel çırpıcı ile unu açın. Kaynamaya başlayınca içine tel şehriyeyi atın. Bir taşım kaynattıktan sonra pişmiş olan bakliyatları içine ekleyin. Bir tutam nane, tuz, karabiber ilave edin. Bir taşım kaynattıktan sonra servise hazır. Afiyet olsun...
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
0 yorum:
Yorum Gönder