ÇİKOLATALI PASTA TARİFLERİ

Çikolatalı Pasta Tarifleri
Malzemeler

Kek için:

2 adet yumurta
1 su bardağı tozşeker
2 çorba kaşığı tozşeker
1 su bardağından 2 parmak eksik sıvıyağ
1 adet orta boy rendelenmiş havuç
1 su bardağından 2 parmak eksik
çekilmiş ceviz
1 çay kaşığı tarçın
1 çay kaşığı karbonat
1 çay kaşığı kabartma tozu
Bir buçuk su bardağı un
İç kreması için:
2 su bardağı süt
Bir buçuk çay bardağı tozşeker
4 çorba kaşığı un,
1 adet yumurta
4 çorba kaşığı kakao
1 paket vanilya
1 çorba kaşığı tereyağı
Üzerine:
1 paket hazır çikolata sos

Çikolatalı Pasta Yapılışı
KEK için yumurta ve tozşekeri derin bir kapta çırpın. Sıvıyağ ilave edip, çırpmaya devam edin. Havuç, ceviz, tarçın, karbonat, kabartma tozu ve unu ilave edip, tüm malzemeyi iyice karıştırın. 26 cm'lik çember bir kalıba karışımı yayın veönceden ısıtılmış 180 derece fırında kontrol ederek (keke bir kürdan batırın, kürdan temiz çıkıyorsa pişmiş demektir) pişirin. Ilındıktan sonra kalıptan çıkarın ve enlemesine 3 parça olacak şekilde kesin. İç kreması için süt, kakao, tozşeker, un ve yumurtayı tencereye alın. Koyu bir kıvama gelene kadar sürekli karıştırarak pişirin. Tencereyi ocaktan aldıktan sonra vanilya ve tereyağını katıp, hem malzemenin birbirine karışması hem de ılınması için 1-2 dakika çırpın. Ilındıktan sonra kremanın yarısını birinci kek parçasının üzerine sürün ve diğer kek parçasını üzerine kapatın. Kalan kremayı sürüp, üçüncü kek parçasını üzerine kapatın. Üzerini kaplamak için hazır çikolata sosunu üzerindeki tarife göre hazırlayın ve ılındıktan sonra kekin üzerini kaplayın. Üzerini dilediğiniz şekilde süsleyin ve çikolata donduktan sonra dilimleyerek, servis yapın.

0 yorum:

Yorum Gönder