ZEYTİNLİ BİFTEK TARİFİ
Malzemeler :
8 dilim biftek
2 adet soğan
8 diş sarmısak
3 çorba kaşığı zeytinyağı
30 adet çizik zeytin
2 çay kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı biber salçası
Bir tutam karabiber
Bir tutam kekik
1 su bardağı su
Yapılışı :
Biftekleri düdüklü tencereye koyup, tencerenin düdüğünü kapattıktan sonra 30 dakika pişirin. Kendi suyunu
salan biftekleri tencereden alın. Diğer taraftan, kabuklarını soyup dörde böldüğünüz soğanları ve bütün
sarmısakları, zeytinyağında pembeleştirin. Zeytinleri, salça, su, tuz, karabiber ve kekiği ekleyip pişirin.
Etleri de suyuyla birlikte tencereye ekleyip, 15 dakika daha pişirin.
0 yorum:
Yorum Gönder