FIRINDA ETLİ KIRMIZI BİBER DOLMASI TARİFİ

FIRINDA ETLİ KIRMIZI BİBER DOLMASI TARİFİ

Malzemeler :
18 adet orta boy salçalık kırmızı biber
300 gram orta yağlı dolmalık kıyma
3 su bardağı osmancık pirinç
Bir buçuk kg beyaz kuru soğan
1 demet maydanoz
3 diş dövülmüş sarmısak
1’er tatlı kaşığı kekik, nane,
yenibahar, kimyon
Bir buçuk çorba kaşığı biber salçası
1 çorba kaşığı salça
1 su bardağı zeytinyağı l Tuz
Yeteri kadar su

Yapılışı :
Biberlerin üst kısmını kesip çekirdeklerini çıkartın ve kenara alın. Diğer taraftan soğanları incecik
doğrayın. Kıymayı derin bir kaba alın. Üzerine yıkanmış pirinç, soğanları ve kıyılmış maydanozu ekleyin. Sarmısağı, baharatları, tuzu ve salçaları da karışıma ekleyip yoğurun. Hazırladığınız harçla
biberlerin yaklaşık üçte ikisini doldurun ve fırın tepsisine dizin. Üzerine biberleri geçecek kadar soğuk su ve zeytinyağını gezdirin. Tepsinin üzerini alüminyum folyo ile kapatın. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 40 dakika pişirin. Sürenin sonunda folyoyu çıkartıp biberlerin üzeri kızarana kadar fırında tutun. Daha
sonra fırından çıkartıp sıcak servis yapın.

0 yorum:

Yorum Gönder