YOĞURTLU KABAK ÇORBASI TARİFİ
Malzemeler :
1 adet kuru soğan,
1 adet orta boy havuç,
2 adet küçük boy kabak,
1,5 bardak katı yoğurt,
1 kaşık un,
Yarım demet dereotu,
Üzerine :
Sıvı yağ ve toz kırmızı biber
Yapılışı :
Soğan yemeklik doğranır ,havuç zar büyüklüğünde doğranır,ikisi sıvı yağ konmuş tencerede sotelenir.Kabaklar da zar şeklinde doğranır 4-5 dakika sotelenmiş havuçlara ilave edilir.2-3 dakika bunlarla sotelenir.4-5 bardak su ilave olur.Yumuşayana kadar kaynatılır.Yoğurt ve un iyice çırpıcıyla açılır,1 çay bardağı sıcak su ile tekrar karıştırılır bu karışım kaynamakta olan sebzelere karıştıra karıştıra ilave olur.Altını hafif kısıp kaynayana kadar karıştırılır.Altını kapattıktan sonra ufak doğranmış dereotu katılır.Sonrasında tuzu eklenir.Servis esnasında toz kırmızıbiberli yağ üzerine gezdirilir.(et suyu ile de hazırlanabilir).
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
0 yorum:
Yorum Gönder