SAHAN KEBABI TARİFİ
Malzemeler :
150 gram yağlı kuzu kıyması
1 demet maydanoz
Birkaç diş sarmısak
Yarım ekmek hamuru
100 gram rendelenmiş kaşar peyniri
2 çorba kaşığı çekilmiş antep fıstığı
1 çorba kaşığı susam
1 çorba kaşığı tereyağı, tuz
Yapılışı :
Kıymaya, tuz ve ince kıyılmış maydanoz ilave edip karıştırın. Dilerseniz dövülmüş birkaç diş sarmısak da katabilirsiniz. Hazırladığınız kıymayı, 2 adet kebap şişine takın ve mangalda ya da fırının ızgarasında pişirin. Hamuru ikiye bölüp, kebapların boyunda açın. Üzerine rendelenmiş kaşar peyniri ve 2 çorba kaşığı antep fıstığı ilave edin. Şişten çıkardığınız kebapları yerleştirin. Hamuru kapatın. Üzerine susam serpin. Yüksek ısılı fırında pişirin. Daha sonra eşit parçalar halinde kesin. Üzerine eritilmiş tereyağı gezdirin. Domates ve biber dilimleri ile süsleyerek servis yapın.
0 yorum:
Yorum Gönder