GÜVEÇTE PASTIRMALI KURU FASULYE TARİFİ
Malzemeler :
400 gram kuru fasulye
50 gram pastırma
1 adet küçük boy soğan
2 çorba kaşığı tereyağı
4 adet domates
2 su bardağı sıcak su
1 çorba kaşığı domates salçası
Tuz, pul biber
Yapılışı :
Kuru fasulyeyi bir gece öncesinden suda bekletin. Daha sonra bol suda haşlayın ve suyunu süzün. Bir tencerede yemeklik doğranmış soğanı tereyağında kavurun. Kuru fasulye ve kabukları soyulup, küp doğranmış domatesi de tencereye ilave edin. Salça ve sıcak suyu da ekledikten sonra bir taşım kaynatın. Orta büyüklükte bir güveç kabının içine kuru fasulyeli karışımı boşaltın. İri doğranmış pastırma, tuz ve pul biber ekledikten sonra güvecin ağzını alüminyum folyo ile kapatın. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında bir buçuk saat pişirin. Sıcak olarak servis yapın.
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
0 yorum:
Yorum Gönder