İçi İçin Malzemeler :
250 gr.kadar kıyma
1 adet soğan
2 yemek kaşığı dolmalık fıstık
Tuz
Karabiber
Hamur İçin Malzemeler :
2 su bardağı un
2 yemek kaşığı sıvıyağ
2 yumurta
Yapılışı :
2 su bardağı un yoğurma kabına alınır.Ortası açılarak 2 yemek kaşığı sıvı yağ,2 yumurta ve tuz ilavesiyle karıştırılmaya başlanır,suyu azar azar ilave ederek yumuşak olmayan bir kıvamı alana dek yoğrulur.Üzerini nemli bir bezle örtüp oda sıcaklığında 10-15 dak.dinlendirilir.
Unlanmış zeminde hamur mantı hamuru kalınlığında açılır.Orta bir boy kaseyle yuvarlaklar kesilir,bir kenarına kıymalı içten konur,yumurta akı uçlara sürülür kapatılır ,iyice kapanması sağlanır sonra iki üç haif üst üste getirilir.Hepsi tamamlandıktan sonra bol kızgın yağda kızartılır.Büyüklük boyutu tercihinize kalabilir,geniş ağızlı bir su bardağı da kullanabilirsiniz.Çünkü çok büyük hamurlar olmuyor.
Unlanmış zeminde hamur mantı hamuru kalınlığında açılır.Orta bir boy kaseyle yuvarlaklar kesilir,bir kenarına kıymalı içten konur,yumurta akı uçlara sürülür kapatılır ,iyice kapanması sağlanır sonra iki üç haif üst üste getirilir.Hepsi tamamlandıktan sonra bol kızgın yağda kızartılır.Büyüklük boyutu tercihinize kalabilir,geniş ağızlı bir su bardağı da kullanabilirsiniz.Çünkü çok büyük hamurlar olmuyor.
0 yorum:
Yorum Gönder