KEKİKLİ ET KAVURMA TARİFİ
Malzemeler :
1 kg kuzu eti
2 çorba kaşığı tereyağı
2 adet soğan
4 diş sarmısak
Tuz
2’şer adet kırmızı ve yeşil biber
Yarım çay bardağı su
1 çorba kaşığı kekik
1 tatlı kaşığı kırmızı pulbiber
1 tatlı kaşığı karabiber
Yapılışı :
Tereyağını tavaya alın. İçine parmak şeklinde doğranmış et, piyazlık doğranmış soğan, kıyılmış sarmısak, kırmızı ve yeşil biber ekleyip kavurun. Su ilave edin ve çekene kadar kısık ateşte pişirin ya da sadece sebzelerin suyuyla pişmeye bırakabilirsiniz. Piştikten sonra üzerine tuz, kekik, kırmızı pulbiber ile karabiber ekleyin.
0 yorum:
Yorum Gönder