TAVUK-MANTAR SOTE TARİFİ
Malzemeler :
*yarım paket tavuk ğöğsü
*300 gr. mantar
*2 adet büyük patates
*az miktarda sıvıyağ
*1 yemek kaşığı tereyağı
*tuz, nane, kırmızıbiber
*1 tatlı kaşığı tuzot
Yapılışı :
*patatesler küp küp doğranarak kızartılır ve kapaklı servis tabağının zeminine yayılır.
*temizlenen ve doğranan mantarlar, limonlu ılık suda 15 dk kadar bekletildikten sonra tereyağında tuzotla sotelenir ve patateslerin üzerine ilave edilir.
*kuşbaşı doğranan tavuk ğöğsü az yağda, teflon davada sotelenir, tuz ve baharatı eklenerek,patates ve mantarların üzerine yerleştirilir.
*Sıcak olarak servis yapılır.
NOT :6 kişilik
0 yorum:
Yorum Gönder