DEREOTLU YILDIZ POĞAÇA TARİFİ
MALZEMELER:
* 1 su bardağı süt
* 100gr erimiş tereyağı
* 1 yumurta
* 3,5 su bardağı un
* 1 paket yaşmaya ya da paket kuru maya
* 1 çorba kaşığı şeker
* 1 tatlı kaşığı tuz
* bir kase ezilmiş beyaz peynir
* ince doğranmış 4-5 dal doğranmış dereotu
ÜZERİNE:
* 1 yumurta sarısı
YAPILIŞI:
- 3 su bardağı unu yoğurma kabına alın ve tuz ve şekerle kullanacaksanız kuru mayayla harmanlayın.
- Ortasını havuz gibi açıp ortasına 1 yumurta, eritilmiş tereyağı, süt ve kullanacaksanız yaş mayayı (sütün içinde ezerek) koyun. Elinizle ortadaki malzemeyi karıştırın. Kenarlardan unları yavaş yavaş alarak ele yapışmayan yumuşak bir hamur yoğurun. Ezilmiş beyaz peynir ve dereotunu da ilave ederek iyice yoğurun.Un az geldiyse biraz daha un ilave edebilirsiniz.Hamurun üzerini nemli bir bezle ya da strech filmle kaplayarak ılık bir yerde mayalanmaya bırakın.
- Hamuru merdaneyle yarım cm kalınlığında açın ve su bardağı ile yuvarlaklar çıkarın. Ortasını fotoğraftaki gibi kesin. Ortadaki üçgen parçaları dışa doğru iyice çevirin. Yağlı kağıt serilmiş tepsiye dizin ve üzerine yumurta sarısı sürün.
- Önceden ısıtılmış 180 derecedeki fırında altları üzerleri kızarana kadar pişirin.
0 yorum:
Yorum Gönder