MANTAR KÖFTE TARİFİ

MANTAR KÖFTE TARİFİ

Malzemeler :
1 su bardağı pirinç
1 çay bardağı mısır özü yağı
1 adet soğan
1 kg mantar
1 su bardağı soya kıyması
1 çorba kaşığı fesleğen
1 tatlı kaşığı köri
1 demet maydanoz
1 çay fincanı mısır unu
3 adet yumurta
Tuz, karabiber


Kızartmak için: 

Mısırözü yağı

Yapılışı :
Pirinci haşlayın. Soğanı doğrayıp, mısırözü yağında pembeleşene dek kavurun. Mantarları çok ezmeden robotta küçük parçalara ayırın ve soğanların üzerine ekleyip, bıraktığı suyu çekene dek pişirin. Sonrasında üzerine soya kıyması, fesleğen, köri, tuz ve karabiberi ilave edip, 5 dakika karıştırarak kavurun. Ardından haşlanmış pirinç ve doğranmış maydanozu katıp bir taşım pişirin. Ocaktan indirip ılınmaya bırakın. Ilındığında poğaça büyüklüğünde parçalar koparıp, yuvarlak köfteler haline getirin. Tek tek mısır ununa bulayın. Ardından yumurtaya bulayıp, kızdırılmış yağda arkalı önlü, altın sarısı rengi alana dek kızartın.

0 yorum:

Yorum Gönder