KREMALI MANTAR SOTE TARİFİ
Malzemeler :
1 kg mantar
1 demet taze soğan
3 çorba kaşığı zeytinyağı
2 diş sarmısak
1 çorba kaşığı nişasta
Yarım demet maydanoz
1 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
Yarım kırmızı biber
Tuz, karabiber
Yapılışı :
Mantarları temizleyin. Yeşil soğanları küçük doğrayın. Maydanozu kıyıp, sarmısağı dövün. Zeytinyağını bir tavaya alıp kızdırın. Mantarları tavaya alıp soteleyin. Soğan ve sarmısağı ilave edin. Tuz ve karabiberi ekleyip 2-3 dakika daha pişirin. Nişastayı yarım çay bardağı suda eritip mantarların üzerine gezdirin. Bir taşım kaynatın. Rendelenmiş kaşar peynirinin 2/3'ünü, kıyılmış maydanozu ve dilimlenmiş kırmızı biberi tavaya ekleyip karıştırın. 1-2 dakika daha pişirin. Kalan peyniri üzerine serpip servis yapın.
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
0 yorum:
Yorum Gönder