KIYMALI TAZE FASULYE TARİFİ

KIYMALI TAZE FASULYE TARİFİ

Malzemeler;
*1 kilo (Boncuk Ayşe tabir edilen) taze fasulye
*250 gr kıyma
*1 adet orta boy soğan
*2 adet orta boy domates
*2 diş sarmısak ( arzuya bağlı)
*1 çorba kaşığı domates salçası
*3 çorba kaşığı zeytinyağı
*tuz, karabiber, kırmızı pul biber
*1 çay bardağı kadar sıcak su

Hazırlanışı;
1.Fasulyeleri güzelce yıkadıktan sonra, suyunu süzün, ayıklayın ve jülyen doğrayın.(Aşağıdaki fotoğrafta görüldüğü gibi)
2.Kıymayı , zeytinyağında pişirin, üstüne yemeklik doğranmış soğan ve tavla zarı büyüklüğünde doğranmış domatesi ekleyin, biraz kavurduktan sonra salça ve baharatları da ekleyerek bir kaç kez böylece çevirdikten sonra fasulyeleri üstüne ekleyip, karıştırıp, tencerenin kapağını kapatalım ve ocağın altını kısalım.
3. Bu şekilde kendi halinde buğulanmaya bıraktığımız fasulyeler yeşilliklerini atıp hafif sararmaya başladığında bir çay bardağı sıcak suyu ekleyerek, suyunu çekene kadar pişirelim. Bu aşamada fasulye çok su çekerse( su oranını siz kontrol ederek belirleyin) bir çay bardağı daha ekleyebilirsiniz. Ama bu pişirme yönteminin özelliği fazla sulu olmamasıdır. Buna dikkat edelim. Pişen fasulyeyi, 10-15 dakika dinlendirdikten sonra afiyetle yiyebilirsiniz.

0 yorum:

Yorum Gönder