İÇLİ LEVREK PİLAVI TARİFİ
Malzemeler :
1 adet 400 gr kadar levrek
1 su bardağı pirinç
1 adet kapya biber (salçalık kırmızı biber)
2 diş sarımsak
2 adet kuru erik
2 adet kuru kayısı
1 avuç çiğ iç Antep fıstığı veya çam fıstığı
Kırmızı acı toz biber
karabiber kuru nane
Yalancı safran,tuz
Tereyağı
1 adet limonun suyu
Yapılışı :
Mercimek büyüklüğünde doğranan biber tereyağında hafif sotelenip ince kıyılan sarımsak ilave edilir.Temizlenip fındık büyüklüğünde doğranan levrek etleri ilave edilip bir iki dakika kavrulur.Pirinç ilave edilip birkaç dakika daha kavrulur.Antep içi,mercimek kadar doğranmış kayısı ve erik kurusu parçaları katılıp,bir çay kaşığı yalancı safran (tercihe bağlı) ilave edilip 2 bardak sıcak su ve tuzu ile 10 dk kadar kısık ateşte pişirilir.Suyu çekince limon suyu,kırmızı toz biber kuru nane karabiber ilave edilip biraz demlenmeye bırakılır.Afiyet olsun.
0 yorum:
Yorum Gönder