ZEYTİNYAĞLI TAZE FASULYE KAVURMASI TARİFİ
Malzemeler :
1 kg taze şeker fasülye
1 baş kuru soğan
3 diş sarımsak
1/2 demet taze nane
1 çay bardağı zeytinyağ
tuz
Yapılışı :
Taze fasülyeleri kılçıklarından ayıklayıp küçük küçük doğrayın.
Soğan ve sarımsağı küçük küpler halinde doğrayın.
Geniş tabanlı bir tencereye zeytinyağını koyup ısıtın.
Tencereye önce soğan ve sarımsağı koyun. Hafif pembeleşip yumuşayana kadar kavurun.
Sonra taze fasülyeyide ekleyip tencerenin kapağını kapatın. Ara sıra gidip gelip karıştırın. Fasülyeler renk değiştirip yumuşayana kadar kavurmaya devam edin.
Piştikten sonra tencerenin altını kapatın. İnce kıydığınız naneleri tencereye ilave edin. İster sıcak ister soğuk servis edin.
0 yorum:
Yorum Gönder