PATLICANDA TAVUK TARİFİ

PATLICANDA TAVUK TARİFİ

Malzemeler :
250 gram tavuk göğsü
6 adet kemer patlıcanı
3 çorba kaşığı sıvıyağ
2 adet soğan
2 adet domates
3-4 dal maydanoz
Tuz, karabiber


Kızartmak için:
Sıvıyağ

Patlıcanda Tavuk Yapılışı :
Patlıcanların baş ve uç kısımlarını kesin. Daha sonra boydan boya yarım cm kalınlığında dilimleyin. Acısını almak için 15 dakika tuzlu suda bekletin. Süzüp sudan geçirin ve iyice kurulayın. Sıvıyağda önlü arkalı kızartın. Fazla yağını almak için kağıt havlu üzerine çıkarın. Tavuk etini jülyen doğrayıp kenara alın. Domateslerin kabuklarını soyup küp doğrayın. Soğanı piyazlık doğrayın. Sıvıyağı bir tavaya alıp tavuk etini kavurun. Üzerine soğanı ekleyin. Soğanın rengi dönünce domatesi ilave edin. Tuz ve karabiberini ayarlayın. Bir-iki çevirip ocaktan alın ve kıyılmış maydanoz ekleyin. Bir adet kızarmış patlıcan dilimini düz bir zemine serin. Uç kısmına tavuklu harçtan koyup, patlıcanı rulo şeklinde sarın. Kalan patlıcanlara da aynı işlemi uygulayın. Patlıcanları servis tabağına yerleştirin. Maydanozla süsleyip servis yapın.

0 yorum:

Yorum Gönder