ZEYTİNYAĞLI PORTAKALLI KEREVİZ TARİFİ

ZEYTİNYAĞLI PORTAKALLI KEREVİZ TARİFİ

Malzemeler:
4 adet kereviz
2 adet havuç
1 baş soğan
2 adet portakal( suyu)

Yapılışı:
Soğanları salataya doğrar gibi ay şeklinde doğrayın, pembeleşene kadar kavurun (1 kesme şekerle birlikte) verev kesilmiş havuçları ilave edin, soyduktan sonra önce halka şeklinde daha sonra 2 ye, ya da 4 e böldüğünüz kerevizleri ilave edin, su yerine önceden sıktığınız portakal suyunu ilave edip 15 dakika pişirin kerevizin saplarını tabağa çıkardığını yemeğimizin üstüne süs olarak koyun.
kerevizi soyarken harcadığınız kaloriyi kerevizi yediğiniz zaman alamazsınız çok hafif ve güzel bir yemektir ve portakal konunca pişerken çıkan güzel koku kerevizin o sevilmeyen kokusunu da alır.

0 yorum:

Yorum Gönder