TEREYAĞLI ISPANAKLI BÖREK TARİFİ
Hamuru icin :
4 su bardağı un
1 su bardağı süt
1/2 su bardağı su
1 yemek kaşığı şeker
1 tatlı kaşığı tuz
1 paket yasmaya (50 g)
1 yemek kaığı zeytinyağ
İc harci :
ispanak
150-200 gr tereyag
tuz
Hazirlanisi :
Yogurup dinlendirdigimiz hamuru bezelere ayiriyoruz. ispanagi fazla oldurmeden bi kac dk hasliyoruz suyunu iyice suzup sadece tuz ve tereyag kullanarak kavuruyoruz (agziniza aldiginizda yenecek hale gelene kadar cig tadi gelmesin) ispanak harci soguduktan sonra bezelerimizi acip icine dosuyoruz hamurumuzu kapatip teflon da yagsiz pisiriyoruz pistikten sonra borek sicakken herbirinin uzerine tereyag suruyoruz...
afiyet olsun
0 yorum:
Yorum Gönder