SOĞAN DOLMASI TARİFİ
Malzemeler :
Dolmalık iç (dilediğiniz gibi)
5-6 adet büyük boy soğan
Sosu için:
1tatlı kaşığı domates salçası,
1 tatlı kaşığı biber salçası,
1 çay kaşığı nar ekşisi,
1 tatlı kaşığı zeytin yağı,
1 su bardağı sıcak su(dolma miktarına göre artıp azalabilir)
Yapılışı :
Soğanların kabuğunu soyup bir kenarından bıçakla yarıyoruz ama tamamen değil ortasına kadar.Sonra soğanları kaynar suya atıp biraz yumuşayınca (yaklaşık 10 dk) sudan alıyoruz ve yapraklarına ayırıyoruz.Hazırladığımız dolma harcını soğan yaprağının bir ucuna koyup sarıyoruz. Kat yerleri aşağı gelecek şekilde tencereye diziyoruz.Sos için tüm malzemeleri güzelce karıştırıyoruz.Soğanların üstüne sosu gezdirip pişiriyoruz.Afiyet olsun.
0 yorum:
Yorum Gönder