KEBAPLI PİLAV TARİFİ

KEBAPLI PİLAV TARİFİ

Pilavı için Malzemeler :
2 su bardağı pilavlık pirinç
4 su bardağı kemik veya et suyu
3 çorba kaşığı eritilmiş margarin

Kebabı için :
1/2 kg kemiksiz kuşbaşı doğranmış koyun eti
1 çorba kaşığı margarin
1 orta boy rendelenmiş soğan
2 diş doğranmış sarmısak
2 orta boy rendelenmiş domates
1 çorba kaşığı salça
isteğe göre tuz
isteğe göre karabiber ve kırmızı pul biber.


Garnitür için :
250 gram iç bezelye
Yarım çorba kaşığı margarin
2 adet küçük domates (ortadan ikiye bölünecek)
Yarım demet saplarından ayrılmış dereotu



Pilavın Yapılışı :
Prinç ayıklanır. Tuzlu sıcak suda yarım saat bekletilir. Suyu süzülür, yıkanır. Et suyuna prinç ve istenen miktarda tuz ilave edilerek, orta ateşte pişirilmeye başlanır.Suyunu çekmeye başlayınca ateş hafifletilir. Yağ eritilerek üzerine dökülür. Suyu tamamen çekildikten sonra ateşten indirilir.


Kebabın Yapımı :
Et yağ ile birlikte kavrulduktan sonra soğan ve sarımsak ilave edilir. Soğanlar pembeleşinceye kadar kavrulduktan sonra rendelenmiş domates ile karıştırılmış salça katılarak su ilave edilir. Etler yumuşayıncaya kadar pişirilir. Ocak kapatıldıktan sonra
arzuya göre tuz, karabiber ve acı pul biber eklenir.


Garnitürün Yapımı :
Bezelye tuzlu suda haşlanır, suyu süzülür. Yağ eritilerek üzerine dökülür.


Servis :
Büyükçe bir servis tabağın orta kısmına pilav yerleştirilir. Üzeri aralanarak aralanan kısma kebap yerleştirilir. Bezelye servis tabağına yerleştirilen pilavın tüm çevresini saracak şekilde dizilir. Saplarından ayrılmış dereotu bezelyelerin çevresine dizilir. Domatesler kebapla pilavın arasında bir yere göze hoş gelecek şekilde konarak sıcak olarak servis yapılır.

0 yorum:

Yorum Gönder