KARADENİZ PİDESİ TARİFİ

KARADENİZ PİDESİ TARİFİ

Malzemeler :
400 gr un, tuz
15 gr yas maya
100 gr yağlı kıyma
1 demet maydanoz
Yarım rendelenmiş soğan
1 yemek kaşığı salça
1 adet rendelenmiş domates tuz, biber
50 gr ince kesilmiş pastırma
100′er gr küp kesilmiş kavurma
Rende kasar
Sotelenmiş ıspanak


Yapılışı :
Un, maya ve su karışımıyla hamuru hazırlayın mayalanmaya bırakın. 1 saat sonra minik 50 gr’lık topaklara bölün. Biraz dinlendikten sonra lahmacunu merdane, pideyi ise elle açmak suretiyle hamurlar açın. Çeşitlendirmek için üzerine isteğe göre malzeme doldurun (pastırmalı kaşarlı ıspanaklı, kavurmalı vb). Karıştırdığınız” harcı lahmacuna el yardımı ile eşit şekilde dağıtın. Kızgın sokak fırınında 400 derece veya evdeki fırınınızda 280 derece ısıda nar gibi pişirin.

0 yorum:

Yorum Gönder