HÜNKAR BEĞENDİ TARİFİ

HÜNKAR BEĞENDİ TARİFİ

Malzemeler :
300 gr dana kuşbaşı
2 rendelenmiş domates
1 kaşık salça
Yarım çay bardağı sıvı yağ

Yapılışı :
Önce kusbasi et suda yumuşayan a kadar pişiriliyor. Sonra tencereye yağ konur ve etler kavrulur. Domates ve salça eklenir. Tuz karabiber de konduktan sonra orta ateşte yarım saat pişiriliyor.

Beğendi malzemeleri :
2 orta boy patlıcan
Yarım çay bardağı sıvı yağ
3 yk un
3 bardak süt
1 sb rendelenmiş kaşar peyniri
Tuz karabiber

Yapılışı :
Patlicanlar önce fırında iyice közlenir. Sonra soyulup bıçakla ince ince kıyılır. Isteyen rondoyada çelebilir. Benim patlicanlar çekirdekli çıktı malesef
Bir tencereye yağ konur. Ardından un eklenir ve kavrulur. Sonra azar azar süt ilave edilir ve devamlı karıştırılır. Göz göz olunca patlicanlar ve peynir eklenir. Tuz ve karabiber ilave edilir ve peynirler beğendi de uzayana ve tamamen eriyene kadar tahta kaşıkla karıştırılır.
Tabağa önce beğendi beğendi konulur ustede etler.
Afiyet olsun..

0 yorum:

Yorum Gönder