HARDALLI TAVUK TARİFİ
Malzemeler:
1 kg kemiksiz tavuk göğüs eti (bonfile)
1 yemek kaşığı biber salçası
1 tatlı kaşığı dijon hardal
1,5 su bardağı su
1 çay bardağı kabuksuz ayçekirdeği
tuz
5-6 yemek kaşığı zeytinyağı
Yapılışı:
5-6 yemek kaşığı zeytinyağımızı teflon veya seramik tenceremize koyalım üzerine hardal, biber salçası, ayçekirdeği ve tuzu koyup ocağımızı yakalım. Bir iki dakika bu karışımı pişirdikten sonra göğüs etlerini tenceremizin içerisine alıp bu sosa bulayalım (güğüs eti genellikle bütün halinde ortasında ince bir bölümle birbirine bağlıdır o bölümü bıcakla keserek iki parçaya ayıralım) daha sonra üzerine 1,5 su baradağı sıcak su koyup yaklaşık 30-35 dakika orta ateşte pişirelim. Suyunu çekecek ama hepsini değil biraz tavukların üzerine dökmek için koyu bir sos kalması lazım eğer çok koyu olursa sıcak su ile açabilirsiniz. Pişen tavukları tahta üzerinde dilimleyerek servis edelim ve üzerine sosundan dökelim. Ben patates püresi ile servis ettim arzu ederseniz yanına başka garnitür veya sırf salata ile servis edebilirsiniz…
0 yorum:
Yorum Gönder