GÖKKUŞAĞI KÖFTESİ TARİFİ
Malzemeler :
► 3-4 diş sarmısak
► 1 adet orta boy soğan
► karabiber, kimyon, köfte baharatı, tuz (birer çay kaşığı)
Püresi için :
► 2-3 çorba kaşığı sıvıyağ
► 4 orta boy patates (haşlanmış)
► 1/2 su bardağı süt
► 2 orta boy havuç (haşlanmış)
► 100 g kaşar rendesi veya dil peyniri
► tuz
Tarifi:
Bir kabın içerisinde haşlanmış patatesleri ve havuçu rendeleyerek, içerisine sütü, sıvıyağı ve tuzu katıp iyice karıştırınız. Bir kaba kıymayı katalım. İçinede rendelenerek suyu sıkılmış soğanı, ufalanmış ekmeğin içini, baharatları, dövülmüş sarımsakları ve tuzu ilave edip güzelce yoğurunuz. Fırın kabını az bir yağ ile hafifce yağlayıp içerisine köfte harcını düzgün bir biçimde yayınız. Daha önceden 200°C ısıtmış olduğunuz fırında köfte harcının üzeri hafifce pembeleşinceye kadar pişiriniz ve sonrada fırından çıkartınız. Üzerine havuçlu, patatesli püreyi serdikten sonra rendelenmiş kaşarı serpiştiriniz. Önceden 200°C ısıtıya ayarlanmış fırınınızın üst kısmındaki rafında köfteyi birkez daha kaşarları eriyerek üzeri hafif pembeleşinceye kadar pişiriniz. Dilimleyerek servis yapabilirsiniz.
Not :Tarif 4-5 kişiliktir.
0 yorum:
Yorum Gönder