Malzemeler:
500 gr. kuzu eti
2 adet yeşil biber
2 adet domates,maydonoz
yoğurt
Sosu için:
1 çorba kaşığı biber salçası
1 adet ortaboy domates
2 çorba kaşığı tereyağ
bir tutam kekik
tuz,taze çekilmiş karabiber
sıcak su
Pidesi için:
4 su bardağı un
1 paket kuru maya
tuz,ılık su
Hazırlanması:
Öncelikle yoğurma kabına mayayı alıp,azıcık ılık su ekleyip sıvılaştırıyoruz.üzerine un ve azar azar su ile tuz ekleyip yoğurup bekletiyoruz.
Eğer dondurucuda etimiz yoksa,aldığımız eti mutlaka bir gün önceden dondurucuya atıp,iyice donmasını sağlıyoruz.İyice donan etimizi,10 dk kadar oda sıcaklığında bekletip,keskin bir bıçak yardımıyla çok ince olacak şekilde dilimliyoruz.Etimiz bitene kadar bu işleme devam ediyoruz.
Etleri dilimledikten sonra,yüksek ısıda ısıttığımız tavaya alıp,hiç bir ekleme yapmaksızın soteliyoruz.Etlerimizin rengi dönünce tavayı kısık ateşe alıp,yavaş yavaş pişmesini sağlıyor,pişmeye yakın tuzunu ilave ediyoruz.
Pide hamurumuzdan portakal büyüklüğünde bezeler kopartıp,merdane yardımıyla açıp,tırnak pidesi şekli veriyoruz.(Ben aceleyle,bu kısmı tırnaklıyoruz olarak algıladığımdan,pide biraz tırnak izi oldu. Şekil verdiğimiz pideyi tepsiye alıp,önceden ısıtılmış 180 derecede pişiriyoruz.
Sos için tereyağı tavaya alıp,üzerine salçayı ilave ederek soteliyoruz.Rendelenmiş domates,tuz karabiber ve kekiği ilave edip soteliyoruz.Sos koyulaşınca kafi miktarda su ilave ederek sosu hazır hale getiriyoruz.
Pideleri küp şeklinde keserek servis tabağına alıyoruz,üzerine domatesli sosu ekleyip,etlerimizi yerleştiriyoruz.Yoğurdu,bi

0 yorum:
Yorum Gönder