ETLİ NOHUT TARİFİ
Malzemeler :
yarım kilo kuşbaşı doğranmış et
1,5 su bardağı nohut
1 adet kuru soğan
2 yemek kaşığı sıvı yağ
1,5 yemek kaşığı salça
tuz
pul biber
Yapılışı :
Nohutları bir gece önceden suya koyun. Yemek yapmadan önce şişen nohutlarınızı süzün, sudan geçirin. Tencereye alıp su ekleyin. Kaynatın. 10-12 dk kadar kaynasın. Ocaktan alın. Süzün. (Kullanmayacağınız fazla gelen miktarı poşetleyip derin dondurucuda saklayabilirsiniz)
Soğanları yemeklik doğrayarak sıvı yağda pembeleşene kadar kavurun.
Etleri ilave ederek suyunu çekene kadar pişirin.
Salçayı, tuzunu, pul biberini ilave edip 2 dakika daha kavurun.
Daha sonra sonra etlerin üzerine çıkacak kadar kaynamış su koyup 10-15 dakika kadar daha kaynatın.
Etler yumuşayınca daha önceden haşlanmış olan nohutları ekleyin. Beraber biraz daha kaynattıktan sonra ocağı kapatabilirsiniz..

0 yorum:
Yorum Gönder