IZGARA KILIÇ BALIĞI TARİFİ

IZGARA KILIÇ BALIĞI TARİFİ

Malzemeler :
* 2 adet kılıç balığı filetosu
* 1 çorba kaşığı beyaz sirke
* 1 çorba kaşığı şeker
* 1 adet küp küp doğranmış kırmızı soğan
* 2.5 çorba kaşığı zeytinyağı
* 2 dal kıyılmış nane
* 2 adet salatalık (doğranmış)

Yapılışı:
1. Salatalık, soğan, nane, sirke, 1 kaşık zeytinyağı ve şeker iyice karıştırılır. Tuzlanıp biberlenir.
2. Balık kalan zeytinyağı ile iyice yağlanır.
3. Mangalda veya fırının ızgarasında her iki tarafı pişirilir.
4. Servis tabaklarına alınıp naneli salata ile servis yapılır.
Afiyet Olsun.

0 yorum:

Yorum Gönder