TÜRLÜ TARİFİ
Malzemeler :
1 büyük patlıcan
2 orta boy kabak
1 su bardağını dolduracak kadar yeşil fasulye
2 tane orta boy patates
1 havuç
3-4 sivri biber
250 gram yemeklik doğranmış az yağlı et
1 kuru soğan
2-3 diş sarımsak
2 domates
2 yemek kaşığı zeytinyağ
1 tatlı kaşığı salça
Tuz
Hazırlanması:
Patlıcanı boyuna alacalı soyun. Önce boyuna dörde kesin daha sonra da iki parmak kalınlığında doğrayıp bol tuzlu suda acısı çıksın diye bekletin.
Kabak ve havuçları kazıyıp yine önce boyuna dörde kesin daha sonra da iki parmak kalınlığında doğrayın. Fasulyelerin uçlarını temizleyip onları da iki parmak kalınlığında doğrayın. Biberlerin de sapını ve çekirdeklerini temizleyip diğer sebzelerle aynı boyda doğrayın. Patateslerin kabuklarını soyup et parçaları ile aynı boyda küp küp doğrayın. Domateslerin de kabuklarını soyup yemeklik küp küp doğrayın.
Bir yemek kaşığı zeytinyağı tencerede ısıtıp yemeklik doğranmış etleri kavurun. Kısık ateşte etler bıraktığı suyun çoğunu çekene kadar pişirin. Kalan et suyunu ve yağını süzüp etleri bir kenara ayırın.
Bir yemek kaşığı zeytinyağı tencerede ısıtıp yemeklik doğradığınız soğanı kavurun. İnce kıyılmış sarımsakları ekleyip bir iki defa da karıştırıp kavurun. Domatesleri ekleyin, domatesler suyunu bırakınca diğer sebzeleri ekleyip 2-3 dakika kavurun.
Daha önceden pişiridiğiniz etleri ve sıcak suda ezilmiş salçayı ekleyin. Sebzelerin üzerini örtecek kadar sıcak su koyup orta hararetli ateşte pişirin. Ateşten almadan 5 dakika önce tuzunu ekleyin.
0 yorum:
Yorum Gönder