KUMPİR TARİFİ

KUMPİR TARİFİ

Malzemeler :
1 adet çok büyük patates
1 yemek kaşığı tereyağı
2 yemek kaşığı rende kaşar peyniri
2-3 yemek kaşığı amerikan salatası
2 kaşık konserve mısır
1-2 adet siyah ve yeşil zeytin
1 kaşık kornişon turşu
Damak tadınıza göre seçeceğiniz malzemeler
1 çay kaşığı tuz
ketçap


Yapılışı :
Kumpir yapmak için aldığınız patatesleri önce bol suda yıkayın. Sonra kurulayıp, üzerini bir bıçağın ucu ile bir kaç yerinden delin. Alüminyum folyo ile her tarafını sarın. 200 dereceye ayarladığınız fırında 1- 1,5 saat pişirin. Patatese batırdığınız bir bıçak kolayca çıkıyorsa pişmiş demektir. Patatesi folyodan çıkarıp birazcık derin bir servis kabına alın. Ortasından uzunlamasına derin bir çizik atın. Sonra bir kaşık yardımıyla patatesi fazla parçalamadan oyuğu genişletecek şekilde içini ezin. Yalnız patatesin dış kabuğunu biraz kalın bırakın. Tıpkı bir çanak gibi. Patates içine, sıcakken tereyağını, kaşar rendesini ve tuzu katıp, kaşar ve tereyağını iyice karıştırarak, püre haline getirin. Bu lezzetlendirilmiş patates çanağına, istediğiniz, evinizde bulunan, hoşunuza giden her şeyi koyun. Yoğurtlu makarna, mayonez, amerikan salatası, tursu, mısır, zeytin çeşitleri, bezelye, mantar gibi malzemeleri yerleştirin. Üzerini ketçapla süsleyin. Afiyet olsun.

0 yorum:

Yorum Gönder