KOLAY BÖREK TARİFİ

KOLAY BÖREK TARİFİ

Malzemeler :
2 adet hazır yufka
2 yumurta
Yarım çay bardağı et suyu
1 yemek kaşığı tereyağı

Harcı için :
2 kalın dilim beyaz peynir
2 adet yumurta
Yarım demet ince kıyılmış maydanoz

Hazırlanışı :
Beyaz peyniri çatalla ezdikten sonra yumurta ve maydanozla karıştırın.
Börek sosunu hazırlamak için 2 adet yumurta ve et suyunu kâsede karıştırın.
İlk yufkanın üzerine sos sürüp yufkayı ikiye katlayın.
Uzun kısmına peynirli harcın yarısını yayıp rulo şeklinde sarın.
Yağlanmış fırın tepsisine yerleştirin.
Diğer yufkayı da aynı şekilde kalan malzemeyle hazırlayıp tepsiye alın.
Tereyağını eritip rulo yufkaların üzerine gezdirin.
Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 20 dakika pişirin.
Dilimleyip servis yapın.
Afiyet olsun.

0 yorum:

Yorum Gönder