ETSİZ ÇİĞ KÖFTE TARİFİ

ETSİZ ÇİĞ KÖFTE TARİFİ

Malzemeler;
Dört su bardağı ince bulgur
İki adet kuru soğan
İki diş sarımsak
Üç yemek kaşığı domates salçası
Dört yemek kaşığı biber salçası
Üç yemek kaşığı sıvı yağ
Üç tatlı kaşığı tuz
İki tatlı kaşığı pul biber
Bir tatlı kaşığı toz biber
Birbuçuk yemek kaşığı isot
ve taze soğan ile maydonoz

Etsiz Çiğ köfte Yapılışı;
Genişçe bir kabımıza Bulguru , salçaları ve baharatları yoğurmak için alıyoruz , soğan ve sarımsağı robottan veya rendeden geçirerek püre şekline getiriyoruz. . Soğan ve sarımsağıda kabın içine boşaltıp 2 yemek kaşığı sıvı yağımızı döktükten sonra yoğurmaya başlıyoruz. Bulgur ile diğer malzemeler bir bütün haline geldikten sonra , üzerine hafif su döküp ( elimizi ıslatarak da yapabiliriz) çiğ köfte rengini ve şeklini alana kadar ( kurudukça az su dökün) yoğuruyoruz. Çiğ köftenin yumuşadığını elinizle hissettikten sonra ağzınıza götürüp tadına bakıp , damak zevkimize göre tadını ayarlıyoruz. En son maydonoz ve taze soğanı ilave edip birlikte bir kere daha yoğuruyoruz. Daha sonra elimizle parçalar koparıp, sıkıp şekil veriyoruz. En son olarak yeşillikler ve limon dilimleriyle süsleyip servis tabağına alıyoruz.
Afiyet Olsun...

0 yorum:

Yorum Gönder