ISIRGAN OTLU EL AÇMASI BÖREK TARİFİ

ISIRGAN OTLU EL AÇMASI BÖREK TARİFİ

Malzemeler:

2 demet ısırgan otu
200 gr lor peyniri
1 demet pırasa
½ demet taze soğan
1 çay bardağı süt
2 adet yumurta
2 yemek kaşığı yoğurt
1 çay kaşığı karabiber
3 çay bardağı zeytinyağı
Aldığı kadar un


Yapılışı:

Hamuru için; 1 çay bardağı zeytinyağının üzerine un koyulur ve 2 silme çay kaşığı tuz serpilir. Zeytinyağıyla özleştirilen una, 1 çay bardağı ılık süt dökülür, 1 adet yumurta kırılır ve hamur kulak memesi kıvamında yoğrulur. Yoğrulan hamur 8 bezeye ayrılır ve üzeri temiz bir bezle örtülerek dinlendirilir.
Böreğin içi için; 2 demet ısırgan otu ve 1 demet pırasa doğranıp birleştirilir ve yaklaşık 1 buçuk çay bardağı zeytinyağıyla harmanlanır. 200 gram lor peyniri, 1 çay kaşığı karabiber eklenir.
Dinlenen hamurun ilk bezesi açılır, ısırgan otlu pırasalı içle kaplanıp gül şeklinde sarıldıktan sonra yağlanmış tepsinin ortasına yerleştirilir. Kalan 7 bezede aynı şekilde açılır, ısırganlı içle sarılır ve tepsiye kol böreği gibi yerleştirilir. 2 yemek kaşığı yoğurt, 1 yumurta ve yarım çay bardağı zeytinyağı çırpılıp böreğin üzerine sürülür ve ortalama 180 derecedeki fırında pişirilir. Pişen börek üçgen dilimlere kesilir.

0 yorum:

Yorum Gönder