DALYAN KÖFTE TARİFİ

DALYAN KÖFTE TARİFİ

Malzemeler: 
Köfte harcı;

1/2 kg kıyma
2 kahve fincanı galeta unu
1 adet kuru soğan
1 adet yumurta
1/2 su bardağı su


İç harcı;
2 adet haşlamış havuç
1 çay bardağı haşlanmış bezelye
2 adet haşlanmış yumurta

Üzeri için;

1 adet yumurta,
galeta unu

Sosu için;
3 adet domates rendesi
1 yemek kaşığı domates salçası
Sıvı yağ ve tuz

Hazırlanışı:
Köfte malzemelerini ve 1 çay kaşığı kimyon, karabiber, pul biberi yoğurma kabında karıştırıp iyice yoğurunuz.Sonra buzdolabında yarım saat dinlendiriniz. Dinlendirdiğiniz köfte harcını yuvarlayarak uzun rulo şeklinde, yağladığınız fırın kabına(borcam) koyunuz. Elinizle bastırarak dikdörtgen şeklinde (2 parmak kalınlığında) inceltiniz. Tam ortasına haşlanmış havucu uzunlamasına(bütün olarak), yanına haşlanmış yumurtaları (dörde bölerek)ve haşlanmış bezelyeleri koyunuz. Elinizi ıslatın, kıymanın iki uzun kenarını karşılıklı kaldırıp ortada birleştirerek,üstünü kapatınız. Üzerine çırpılmış yumurta sürüp galeta unu serperek, önceden ısıttığınız 200 derece fırında köfte kızarana kadar pişiriniz.Kızararan köftenin üzerine sosunu dökerek tekrar fırına koyun,5 dakika sonra fırından çıkarıp dilimleyiniz.Dalyan köfte hazır.
NOT:Sos sıvı yağda, salça ve rendelediğiniz domatesi kavurun, üzerine sıcak su ve tuzunu ekleyip bir taşım kaynatın.

0 yorum:

Yorum Gönder