YOĞURTLU SULTAN GÖZDESİ TARİFİ



YOĞURTLU SULTAN GÖZDESİ TARİFİ

Malzemeler :


2 adet yufka
250 gram kıyma
bir büyük baş kuru soğan
tuz-karabiber
sıvıyağ
2 su bardağı et suyu

Üzeri için :

sarımsaklı yoğurt
toz biber sos

Yapılışı :
Rende soğanı ,kıymayı ve baharatlarını da koyup karıştırın.Bir adet yufkayı açıp malzemenin yarısını yufkaya serpiştirin ve rulo şeklinde sarıp iki parmak genişliğinde kesin.Diğer yufka için de aynı işlemi yapın.Üzerini biraz yağlayıp fırınlayın.Kızarınca üzerine iki pardak et suyu ya da tavuk suyunu ikisi de yoksa bulyon ile karıştırılmış suyu döküp 5 dak.daha fırında bekletin.Ve çıkartıp sıcakken yoğurt ve bbier sos ile servis yapın.Afiyet olsun.

0 yorum:

Yorum Gönder