skip to main |
skip to sidebar
TAVUKLU SEBZELİ BÖREK TARİFİ
Malzemeler:6 Adet yufka2 haşlanmış tavuk butu1 Kavanoz garnitür sebze
1 Su b.süt
1 Yumurta
1 Çay b.sıvıyağ
Tuz,karabiber,kimyon
Hazırlanışı:
Haşlanmş olan tavuklarımızı minik minik doğrayıp garnitürle karıştıralım.tuz,karabiber ve kimyonunu istedğmz miktar da atıp harcımızı karıştıralım..yufkalarımzdan her birini 6 eşit üçgene bölelim..süt yumurta ve sıvıyağı karıştrıp sos hazrlayalm..kestiğmz yufkalardan bir tanesini alıp sosumuzdan sürelim.üzerine bir yufka daha koyup yine sosumuzdn sürelim.geniş olan ksma harcımzdan ekleyip kenarlarnı içe bükerek saralım..bütn yufkalara aynı işlemi uygulayalım..sosumuzdan arta kalırsa üzerlerine sürebiliriz.kalmazsa yumurta sarısı sürüp 175 drece de pişirelim ;))
AFİYET OLSUN
0 yorum:
Yorum Gönder