PUF BÖREĞİ TARİFİ

PUF BÖREĞİ TARİFİ

Malzemeler:

4 Su Bardağı Un
2 Adet Yumurta
1 Çay Bardağı Su
1 Paket Kabartma Tozu
2-3 Çorba Kaşığı Sıvı Yağ
1/2 Çay Bardağı Sirke



İçi İçin

100 Gr Beyaz Peynir
12/ Demet Maydanoz
Kızartmak İçin Sıvıyağ

HAZIRLANIŞI:

Ön hazırlık olarak unun ortasını havuz gibi açın.İçine 2 adet yumurtayı kırın.1 Çay bardağı su,1 paket kabartma tozu,yarım çay bardağı sirke,bir tutam tuz ve sıvıyağı ekleyip yoğurun.Pürüzsüz bir hamur elde edene kadar yoğurmaya devam edin.Yarım saat dinlendikten sonra hamurdan yumurta büyüklüğünde parçalar koparıp beze yapın.Unlu bir zeminde hamuru 2 mm.kalınlığında açın.Rulet yada bıçakla 5 cm’lik kareler kesin.Köşelere incecik kıyılmış maydanozla karıştırdığınız peynirli iç koyup bastırarak kapatın.Kızgın yağda börekleri önlü arkalı kızartın.Kağıt havlu yardımıyla fazla yağını alıp sıcak sıcak servis edin

AFİYET OLSUN

0 yorum:

Yorum Gönder