TAVUKLU KARNIBAHAR TARİFİ

TAVUKLU KARNIBAHAR TARİFİ

Malzemeler :

1 adet tavuk göğüs eti
1 adet orta boy karnabahar
3 yemek kaşığı zeytinyağı
2 orta boy kuru soğan
4 diş sarmısak
1 yemek kaşığı salça
1 tatlı kaşığı kuru nane
1 adet limonun suyu
isteğe bağlı karabier, kırmızı toz biber vb.
1 bardak su

Yapılışı :
Tencereye zeytinyağı koyup yemeklik doğranmış soğan ve sarmısak konulur, kavrulur. Kuşbaşı doğranmış tavuk eti de ilave edilip kavrulmaya devam edilir. Karnabaharlar çiçeklere ayrılır, havuçlar halka halka doğranır ve tavukların üzerine ilave edilir. Tencerenin kapağı kapatılır, bir süre kavrulur. Limon suyu, nane ve diğer baharatlar ilave edilir. Salça da ilave edilerek birkaç dakika çevrilir. 1 bardak sıcak su ilave edilir, ocak kısılarak yumuşayıncaya kadar pişirilir. İstenirse düdüklü tencerede veya fırında da pişirilebilir.Afiyet olsun.

0 yorum:

Yorum Gönder