TAVUKLU KABAK KARNIYARIK TARİFİ
Malzemeler:
4 adet kabak
2 parça tavuk pirzola
2 adet domates
1 adet soğan
tuz,salça
un,süt
kaşar rendesi
Yapılışı:
4 adet kabak soyulup,ikiye kesilip kaynamış tuzlu suda 10-15dk kadar haşlanır.daha sonra kabaklar soğuk suyun içine alınıp kaşık ile orataları oyulup,içleri alınır..
Diğer tarafta düdüklü tencerede 1adet soğan z.yağında kavrulur.üzerine çok küçük doğranmış tavuklar eklenip suyunu çekenece kadar kavrulmaya devam edilir.2adet dometesin kabuğu soyulup,1kaşık salça ile tavukların üzerine eklenip karıştırılır.üzerini fazla geçmeyecek şekilde sıcak su eklenip 20-25 dk pişirilir.
yağlanmış cam kaba dizilmiş olan kabakların içine pişen tavuklu harç doldurulur.kalan sosuyla birlikte önceden 180-200 dercerde ısıtılan fırına verilir.
20 dk kadar piştikten sonra(suyu azalıncaya kadar),un yağda kavrulup üzerine biraz süt ve tuz eklenip beşamel sos hazırlanır. (isterseniz hazır beşamal sosda yapabilirsiniz)fırında suyu azalan kabakların üzerine beşemel sos eklenip,kaşar rendesi konulup kaşarlar kızarana kadar pişirilir.
afiyet olsun.
0 yorum:
Yorum Gönder