KURU FASULYE TARİFİ
Malzemeler :
300 gr geceden ıslatılmış kuru fasülye
300 gr kuşbaşı kuzu eti
2 orta boy kuru soğan
1 yemek kaşığı dolusu biber salçası
3-4 sivribiber,karabiber
tuz, zeytinyağı
Yapılışı :
Geceden ıslattığınız kuru fasulyelerin suyunu değiştirin ve yarı diri kalana kadar haşlayın.
Tencereye etleri alın ve suyunu çekene kadar kavurun.
Yağ ve yemeklik doğranmış soğanları ilave edin.Soğanlar biraz kavrulunca sivribiberleri ekleyin, 2-3 dakika kavurun.
Salçasını ve baharatlarını ilave edin.Süzdüğünüz kuru fasulyeleri de ekleyin.
Tam yüze yüz gelecek kadar sıcak su ekleyin.Suyunu çekerse az az su ekleyin, pişince tuzunu katıp ocaktan alın.
Not: Kullandığınız su kesinlikle sıcak olsun.ben tarifi yaklaşık 4-5 kişilik olarak verdim siz arttırabilir yada eksiltebilirsiniz.
Tencereye etleri alın ve suyunu çekene kadar kavurun.
Yağ ve yemeklik doğranmış soğanları ilave edin.Soğanlar biraz kavrulunca sivribiberleri ekleyin, 2-3 dakika kavurun.
Salçasını ve baharatlarını ilave edin.Süzdüğünüz kuru fasulyeleri de ekleyin.
Tam yüze yüz gelecek kadar sıcak su ekleyin.Suyunu çekerse az az su ekleyin, pişince tuzunu katıp ocaktan alın.
Not: Kullandığınız su kesinlikle sıcak olsun.ben tarifi yaklaşık 4-5 kişilik olarak verdim siz arttırabilir yada eksiltebilirsiniz.
0 yorum:
Yorum Gönder