TAVUKLU ALİNAZİK TARİFİ

TAVUKLU ALİNAZİK TARİFİ

Malzemeler :

* 6 orta boy patlıcan
* 300 gr yoğurt
* 3 diş sarımsak
* 500 gr tavuk (göğüs kısmı)
* tuz, karabiber, pul biber
* 3 yemek kaşığı sıvıyağ
* Bir tutam maydanoz

Yapılışı :

Patlıcanlar közlenip, kabukları soyulur, içerisine bi miktar tuz konup çatal yardımıyla ezilir. Sarımsaklar bi miktar tuzla ezilir yoğurdun içine katılır. Tavuk, küp küp doğranıp, kızdırılmış yağda kavrulur, ocak söndürüldükten sonra tuz, karabiber, pul biber atılıp ( hepsinin miktarı isteğe göre değişebilir) bikaç defa karıştırılır.Servis yapılacak borcama önce patlıcanlar sonra yoğurt ve üstüne tavuklar dökülür,maydanozlar ince kıyılıp üzerine serpilir.

Not: kemiksiz kalça etide kullanabilirsiniz

0 yorum:

Yorum Gönder